De kille cijfers
Het eerste bombardement is op 13 oktober 1944 in de ochtend. Er nemen 41 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De binnenstad tussen Parade, Nassaustraat, Hamburgersingel (Deken van Oppensingel), Picardie, Arsenaal en van Cleefstraat verandert in een ruïne. Er vallen 55 doden.
Op, 15 en 18 oktober vallen enkele bommen in de stad. Het is onduidelijk waar het bombardement tegen gericht is. Er vallen 3 doden.
Het vierde bombardement is op 28 oktober in de ochtend. Er nemen 36 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen verspreid over het westelijk deel van de binnenstad van Venlo. Er vallen 54 doden.
Het vijfde bombardement is ook op 28 oktober in de middag. Er nemen 36 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen voornamelijk in Blerick. Er vallen 19 doden.
Het zesde bombardement is op 29 oktober in de middag. Er nemen 36 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen voornamelijk in Blerick. Er vallen 21 doden.
Het zevende bombardement is op 3 november in de middag. Er nemen 72 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen verspreid over het westelijk deel van de binnenstad van Venlo. Er vallen 45 doden.
Het achtste bombardement is op 4 november in de ochtend. Er nemen 48 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen verspreid over het westelijk deel van de binnenstad van Venlo. Er vallen geen doden.
Het negende bombardement is op 4 november in de middag. Er nemen 72 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen verspreid over Blerick en Venlo. Er vallen 38 doden.
Het tiende bombardement is op 5 november in de middag. Er nemen 66 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen in het hart van de binnenstad van Venlo die hevig brandt. Er vallen 15 doden.
Het elfde bombardement is op 8 november in de middag. Er nemen 71 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen op de Tegelseweg, Dominicanerkerk en Nieuwstraat in de binnenstad van Venlo. Er vallen geen doden.
Het twaalfde bombardement is op 18 november in de middag. Er nemen 54 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen verspreid over Blerick en Venlo. Er valt 1 dode.
Het dertiende bombardement is op 19 november in de middag. Er nemen 68 geallieerde bommenwerpers deel aan het bombardement. De bommen vallen in het hart van de binnenstad van Venlo. Er vallen 19 doden.
Het doel van de bombardementen was steeds de Maasbruggen. 309 bommenwerpers gooiden 512 ton aan bommenlast op Venlo en Blerick, maar de Maasbruggen werden nauwelijks geraakt. Zij werden uiteindelijk door de Duitsers opgeblazen op 25 November 1944.